Haha...

 Det var ett tag sen. Men här kommer i alla fall en länk till en rolig sida... Om ni ids kan ni ju alltid göra quizet också.

http://www.catswhothrowupgrass.com/kill.php




Ledig...

 Vad ska man göra? Den här veckan kommer att bli ansträngande, verkar det som. Hur ska man kunna hålla sig sysselsatt i flera dagar utan att jobba? Alla saker jag kan komma på är inte så speciellt lockande: städa, rensa i förrådet, tvätta... Buäk. Jag vet att jag borde göra en massa nyttingheter, men det är svårt att motivera sig själv att vara Bror Duktig när solen skiner, och det finns glass och milkshakes som bara väntar på att bli köpta och uppätna. Vad vill ni att jag ska göra, bara svika dem eller?

 Jag var in på COOP i söndags. Resan hem krävde en del proviantering, så jag valde att svänga förbi där innan jag lämnade Luleå södra. När jag ändå var där tänkte jag att det var lika bra att kila på dass. Vad händer, om inte att jag ännu en gång sliter upp dörren till en toalett, bara för att sekunden senare dumstirra på någon stackare som glömt att låsa om sig?! Om det finns något sorts mått på hur ofta sånt händer i ens liv har jag nog fyllt den kvoten för ett antal år framöver känns det som.

 Slutligen: jag beställde en bok idag. John Kennedy Toole's briljanta Dumskallarnas sammansvärjning. Om ni inte läst den - gör det! Jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna! Alla de som med bestämdhet hävdar att Douglas Adams är den som skrivit den roligaste boken kommer utan omsvep sälla sig till Ignatius J. Reilly's fanklubb om och när de tar sig an den här boken. H.G.T.T.G. är en pärla, javisst. Men den är bara tvåa på min lista, i alla fall.







Hmm...

 ...Undrar just om...?









Scarface.

 Hmm... Ny, skojig feature i ansiktet. Förhoppningsvis ser man lite farligare ut med ett bad-ass ärr på näsan och överläppen. Utfall någon ser det och undrar hur jag fick det kommer jag att hävda något i stil med 'knivslagsmål', eller kanske 'björnattack'. Verkligheten är, sorgligt nog, långt ifrån något tufft och farligt... För att beskriva vad som hände (på tyska): Der verdammte hund ist immer springen... Haha.

 Jag är sugen på att plocka fram gitarren. Plugga in den och börja plåga både grannar och fingrar lite... Jag ser framför mig en sommar då jag tävlar med kyrklockorna varje söndag genom att spela Black Sabbath med öppet fönster samtidigt som det rings in till högmässa... Kan bli intressant. Fast jag tror nog att det inte blir något av de planerna, mest för att jag bor granne med en präst. Det kan bli sådär lagomt ansträngt på gårdsfesterna annars. :)





Ett par-tre saker.

 För det första: Jag är färdigflyttad! Jag och O bar möbler hela kvällen i onsdags, och sen var det dags för Det Långa Nattpasset. Städningen av gamla lägenheten tog hela natten, och nio på torsdagsmorgonen var jag äntligen färdig. Två timmar innan besiktningen, gott om tid över alltså...:) När jag kom till min nya lägenhet efter överlämnande av nycklar till den gamla kom en underlig, men mysig känska över mig: Äntligen hemma! Det var precis som om ettan på Storgatan aldrig var mitt riktiga hem, utan att jag först nu har kommit till ett ställe som verkligen är där jag hör hemma. Sen blir det en hel del pyssel innan jag är är nöjd, är jag rädd... Soffa och köksbord måste köpas in, och sen ska jag nog byta ut min bokhylla mot något annat. Kanske väggfasta hyllor uppe under taket, vi får se vad det blir. En smalare säng vore nog också smart att skaffa...

 För det andra: RFSU ska än en gång försöka lansera ett nytt ord. Förra gången var det 'snippa' som presenterades för svenska folket. Den här gången ska ett ord som beskriver kvinnors sexualitet sjösättas. P3 Star hade för ett par dagar sen en liten tävling, där lyssnare kunde skicka in sina egna ord. Jag gillade 'snigelspår', fast många tycker säkert att det låter lite negativt och nedvärderande... Mitt eget förslag lyder som följer: 'Fittspritter'. Jag menar, om det kan spritta i benen kan det säkert göra det på andra ställen på kroppen också.

 För det tredje: Jag kollade på VM, Sverige mot Ryssland. När ryssarna hängde en balja sa en av kommentatorerna 'Aj då det där var verkligen surt, sa räven'. Idiot! För alla som inte kan använda uttrycket kommer här hela historien...
'Det var höst, och många fåglar kalasade på de nu mogna rönnbären. Räven ville också ha några, men hur han än försökte nådde han inte tillräckligt högt upp i rönnen för att koma åt bären. Fåglarna skrattade åt honom när han moloken gav sig av därifrån. Äsch, de var ändå säkert sura, tänkte Räven när han gick hemåt.'

Alltså: 'Surt, sa räven' (egentligen Surt, sa räven om rönnbären) säger man om någon som från början vill ha något, men sedan börjar förringa värdet av det när han/hon inte kan få det. Säg att din kompis i flera veckar tjatat om hur mycket han vill köpa en speciell bil. Chansen att köpa bilen dyker plötsligt upp, men det visar sig att din kompis inte har råd. När du sedan frågar varför han inte slog till säger han: 'Äh, jag vill inte ha en sån bil, de är så obekväma att köra'. Då passar bra det att säga 'Surt, sa räven' för att beskriva situationen. Mmmkey?





RSS 2.0